Pärnus sirguvad kõneosavad noored

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ühisgümnaasiumi tänavu kevadel lõpetanud Barbara Lehtna esitus oli kõnevõistluse parim.
Pärnu ühisgümnaasiumi tänavu kevadel lõpetanud Barbara Lehtna esitus oli kõnevõistluse parim. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Pärnu ühisgümnaasiumi kolm noort filosoofi Hannes Jürivete, Martin Andla ja Karl Kontus ning Karmen Stimmer Sütevakast pääsesid kümne parima seas edasi UNESCO filosoofia päeva kõnevõistluse finaali, kus neil tuli esitada oma kõne žüriile ja publikule.


Kõnevõistluse "Kas õnn on universaalne, kultuurist sõltuv või isiklik?” parima sisuga kõne esitas Karmen Stimmer Sütevaka humanitaargümnaasiumist. Žürii hindas Pärnu ühisgümnaasiumi vilistlase ja nüüdse Tartu ülikooli esmakursuslase Barbara Lehtna esituse kuulduist parimaks. Peaauhind läks aga Gustav Adolfi gümnaasiumi Mareta Moringile.



Kõnesid hindas žürii koosseisus Nelli Jung, Marek Volt ja Jan Kaus. Gea Lepik Eesti väitlusseltsist ja dr. Eva Piirimäe Tartu ülikoolist andsid esinemistele ja esitatud mõtetele tagasisidet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles