Jõululaadal müüdi käsitööd ja küpsetisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninga tänava põhikooli jõululaat.
Kuninga tänava põhikooli jõululaat. Foto: Marika Hoolma

Pärnu Kuninga tänava põhikooli traditsioonilisel jõululaadal müüdi võtmehoidjaid, vorstisaiu, glögi, kooke ja palju-palju muud. Kõige rohkem oli siiski piparkooke ja muffineid. Kaupa oli nii palju, et laat kestis lausa kolm vahetundi.


Uurisin, mida lapsed laadal müüvad ja kuidas käsitöö ning küpsetised valminud on.

Lizette 7.s klasist müüs muffineid ja õunu glasuuris. Mõlemad olid ise valmistatud. Muffinid olid nii head, et kuigi nende hind ulatus 25 kroonini, osteti peaaegu kõik ära. Muffini retsepti minuga ei jagatud, sest see pidi olema saladus.

Lotta 7.s klassist pakkus meile pähkleid glasuuris ja jõhvikaid suhkrus. Veel oli tal oma aia õunu ning paar imeilusat pärliloomakest ja kaelakeed. Mõtte teha jõhvikaid suhkrus oli ta saanud poest. Kõik asjad oli ta ise teinud. Müük läks tal väga edukalt.

Greta 3.c klassist müüs ise tehtud küpsiseid. Ta oli nõus mulle andma retsepti. Küpsised koosnesid nimelt kakaost, munadest ja jahust. Küpsiste tegemiseks kulus umbes 30 minutit ja neid oli Greta sõnul üsna raske teha.

Kärt 3.c klassist müüs vilditud asju. Viltima õpetas teda ema. Kõik asjad lilledest kuni inglitaolise olendini olid ta enda tehtud.

Küsisin jõululaadal tegutsenud müüjatelt ja ostjatelt, mida nemad jõululaadast arvavad. Sain vastuseks, et see on väga hea mõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles