Kiisler: kui Pärnu abi küsib, peab seda võimaldama

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regionaalminister Siim Kiisler
Regionaalminister Siim Kiisler Foto: Toomas Huik.

Regionaalminister Siim Kiisler ütles, et kui Pärnu linn valitsuselt abi küsib, tuleb seda võimaldada.


"Loomulikult peab riik valmis olema. Eesti riik peab üksteist toetama. Siin on teisi omavalitsusi varem raskustes olnud, siis on ka Pärnu maksumaksja toetanud," ütles Kiisler "Aktuaalsele kaamerale" ja tõi näiteks Mustvee valla.

Regionaalministri sõnul on peale Pärnu Eestis vähemalt kümme omavalitsust, mis tõenäoliselt ilma valitsuse abita hakkama ei saa. Need on aga Pärnust väiksemad ja rahalist abi nii suures ulatuses ei vaja.

Praeguse seisuga on Pärnul tasumata arveid ligi 60 miljoni krooni eest. Saneerimine tähendaks linnale 20 kuni 30 miljoni kroonist tagastamatut abi, kuid ka seda, et kõik rahalised otsused tuleb rahandusministeeriumiga kooskõlastada ja kohalik võim õheneb.

Pärnul on ka eurorahast ilmajäämise oht. Linna võlakoorem on 64 protsenti eelarveaasta omatuludest, koos koolide sihtasutuse laenudega isegi 80 protsenti. Riik lubab laenude mahuks aga vaid 60 protsenti, vastasel juhul ähvardab varem eraldada lubatud eurorahast ilmajäämine.

Pärnu linnajuhid usuvad, et hiljemalt kahe aasta pärast on linna rahaline seis jälle normaalne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles