Iseseisvuspäeva tähistatakse kõnevõistlusega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Rüütli platsil toimub 23. veebruaril noorte isamaaline kõnevõistlus.
Pärnus Rüütli platsil toimub 23. veebruaril noorte isamaaline kõnevõistlus. Foto: Ants Liigus

Eesti Vabariigi aastapäeva eelõhtul, 23. veebruaril toimub Pärnus Rüütli platsil noorte isamaaline kõnevõistlus, mis järjekorranumbrilt on kolmas.


Tänavu kõnelevad noored teemal “Eesti sõda”, mida iga osaleja saab tõlgendada oma eelistuste alusel. Viie minuti sisse mahtuv võistluskõne peab olema lööv, huvitav ja pealkirjale vastav. Osalema oodatakse Pärnu linna ja maakonna koolide 8.-12. klasside õpilasi.



Võitjat premeeritakse 2000 krooni ja reisiga Brüsselisse, peale selle jagatakse lohutusauhindu. 1000 krooni pannakse välja parimale fänniklubile.



Kell 18 algaval kõnevõistlusel hindavad noori Pärnu maavanem Andres Metsoja ja Pärnu Postimehe peatoimetaja Hannes Kuusma. Ajaloolise manifesti loeb ette Sepo Seeman.



Kõnevõistlusele saab registreeruda homseni. Selleks tuleb saata oma täisnimi, kool ja telefoninumber meilil liis.jyrimae@irl.ee. Lisainfot saab samalt e-posti aadressilt.



Noorte kõnevõistlust korraldab mittetulundusühing Minu Eesti koos Isamaa ja Res Publica Liidu noortega.



Mullu kõneldi teemal “Sini-mustvalge” ja parimaks tunnistati Pärnu Hansagümnaasiumi abiturient Rauno Õispuu. Esimese kõnevõistluse teema oli “Minu Eestile”, toona pälvis peapreemia Kristel Maalinn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles