Tarbijaühing kutsub gümnasiste võistu kõnelema

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Ülejõe gümnaasium.
Pärnu Ülejõe gümnaasium. Foto: Ants Liigus

MTÜ Pärnumaa Tarbijaühing kutsub rahvusvahelisel tarbijaõiguste päeval 15. märtsil nii gümnasiste kui emakeeleõpetajaid ja huvijuhte Pärnu linna gümnasistide kõnevõistlusele.


Kõnevõistlus toimub kahes etapis. Kõigepealt esitavad võistlejad kolmeminutilise ettevalmistatud kõne teemal “Võlad painavad hinge ja meelt” klassides. Iga klassi parim saadetakse 15. märtsil kell 14 Ülejõe gümnaasiumi aulasse teiste koolidega võistlema, selgitas Varje Ojamets tarbijaühingust kõnevõistluse tingimusi.



Iga kool võib võistlema saata kolm õpilast: 10., 11. ja 12. klassist. Esinejad võivad Ojametsa sõnul oma toetajaskonna saali kutsuda.



Žürii hindab teema tundmist ja päevakajalisust, eesmärgi selgust, kuulaja häälestamist millegi poolt või vastu, kõne ülesehituse terviklikkust ja loogilisust. “Esineja peab kõne peamiselt peast esitama, abimaterjale kasutada võib, kuid teksti maha lugemine ei ole lubatud,” täpsustas Ojamets.



Parimatele osalejatele antakse auhinnad ja kõikidele julge esinemise eest diplom.


Osavõtust teatada hiljemalt 14. märtsiks Varje Ojametsale telefonil 5341 4851 või aadressil varje@lv.parnu.ee



Rahvusvaheline tarbijaõiguste päev on solidaarsuse ja sõpruse sümbol, mis juhindub tarbijakaitseliikumiste põhitõdedest. Kõik inimesed, olenemata nende sissetulekutest või sotsiaalsest staatusest, omavad tarbijatena põhiõigusi, näiteks õigust olla kaitstud ja informeeritud.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles