Andres Põder sõitis pimedas ratturi surnuks

Eno-Gerrit Link
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnavolikogu aseesimees ja Eesti evangeelse luteri kiriku Pärnu praost Andres Põder (52) sõitis üleeile õhtul kella kuue ajal Rapla maakonnas Märjamaal otsa tema autole jalgrattaga ette keeranud Tiidule (59), kes suri sündmuskohal.

Õnnetus juhtus Tallinna-Pärnu maantee 65. kilomeetril, pealinnast tulles paarsada meetrit enne Märjamaale sissesõitu valgustamata teelõigul. Ilm oli sademeteta ja tee kuiv.

Politsei teatel sõitsid mõlemad liiklusõnnetuses osalejad Pärnu suunas, kui valgustamata jalgrattur äkitselt Pärnu linnavolikogu aseesimehe sõiduautole Volkswagen Polo ette keeras.

Põdra sõnade järgi tuli otsasõit talle täiesti ootamatult, sest jalgratturit ta enne kokkupõrget ei märganud.

“Sõitsin eessõitvate ja vastutulevate autode tulede valguses, kui korraga mats käis,” kirjeldas Põder. “Esimese hetkega ei saanudki aru, kas see oli loom või inimene. Siis lendasid jalgratta tükid vastu esiklaasi...”

Kokkupõrkest lendas jalgrattur vastu auto esiklaasi ning sealt üle sõiduki katuse teele. Äkkpidurdamine enam ei päästnud, nentis Põder.

Õnnetuse asjaolud on selgitamisel. Rapla politseiprefektuuri uurija Kaie Goldi andmetel sõitis Põder lubatud piirkiirusega, mis on õnnetuskohal 70 kilomeetrit tunnis. Ekspertiis näitas, et Põder oli kaine. Tiit sõitis vanema Vene päritolu jalgrattaga, millel oli helkur ainult ees. Jalgratturil olid seljas tumedad riided, helkurit ta ei kandnud. Uurija jutu järgi võis jalgrattur purjus olla, sest olevat terve päeva alkoholi tarbinud.

“Olen 30 aastat autoroolis olles kogu aeg selliseid valgustamata tonte kartnud,” lausus Põder. “Kahju, et ei saa elu ära elada, et sellist asja ei juhtuks.”

Põder ütles, et võtab inimelu nõudnud õnnetuse järel nädalaks puhkuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles