Politsei koolitab müüjaid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei korraldab müüjatele teabepäevi.
Politsei korraldab müüjatele teabepäevi. Foto: Erakogu

Pärnu politseijaoskonna noorsoopolitseinikud korraldavad Pärnumaa poemüüjatele teabepäevi, et juhtida müüjate tähelepanu alaealistele seatud alkoholi- ja tubakaseaduse piirangutele.


Teabepäevad on juba toimunud Kilingi-Nõmmes, Audrus ja Pärnus, tulemas on see Vändras. Osavõtjateks on nii väikekaupluste müüjad kui juhatajad, rääkis Pärnu politseijaoskonna noorsoopolitsei juht Nurmely Mitrahovitš. Teabepäevadel jagatakse nõuandeid, kuidas müüja saab tagada temale seadusega pandud kohustuse.



“Tagasiside on olnud väga positiivne, osalemine teabepäevadel näitab teenindajate huvi õiguskuuleka ja vastutustundliku käitumise suhtes,” ütles Mitrahovitš.



Selliste teabepäevade algatus pärineb noorsoopolitseilt, kelle kogemus alaealistega suheldes on andnud teadmise, et alkohol jõuab nooreni liigagi lihtsalt: on müüja olnud hooletu või leitakse täisealine ostu sooritama, selgitas Mitrahovitš. “Seega on müüjatel endil väga suur roll selliste skeemide lõhkumisel,” lisas ta.



Noorsoopolitsei juhi ütlust mööda on väga oluline, et müüjatel jaguks julgust küsida dokumenti noorelt, kes tundub alaealisena.



Alkoholiseadus keelab alla 18aastasele alkoholi müümise, selle keelu rikkumisel võib müüjat oodata rahatrahv kuni 18 000 krooni.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles