Pärnu laste joonistused rändavad Vilniusse

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula kooli neljandiku Carmen Tomsoni pilt Leedu muinasjutu ainetel.
Koidula kooli neljandiku Carmen Tomsoni pilt Leedu muinasjutu ainetel. Foto: Villa Artise virtuaalnäitus

Pärnu ja Pärnumaa laste Leedu muinasjuttude teemalised joonistused on kõigile vaadata villa Artise virtuaalnäitusel, peagi saab neis näitus Vilniuse riikliku nukuteatri LELE teatrinukkude muuseumis.



Leedu kultuurinädala raames korraldatud joonistusvõistlusest võttis selle korraldaja Viivika Orula ütlust mööda eriti aktiivselt osa Koidula gümnaasium, kust osalesid 2.b (õpetaja Tiiu Vendel), 2.c (Merle Mänd), 4.a (Randa Eglon) ja 4.b (Viive Soorm), nende pilte võib näha villa Artise virtuaalgaleriis aadressil www.reiser.ee.



Virtuaalnäituselt leiab veel Ülejõe gümnaasiumi 2.a (Maret Aansalu), Pärnu ühisgümnaasiumi 2.a (Merike Rahtma) ja Jõõpre põhikooli 4. klassi (Anu Kurm) laste parimad joonistused.



“Kõige populaarsemaks muinasjutuks osutus “Egle – usside kuninganna”,” ütles Orula. Ta lisas, et kõik võistlusel osalenud koolid saavad Leedu saatkonnalt suveniirid.



Leedu kultuurinädal toimus Pärnus 15.-21. veebruarini. Nädala tegevused olid tihedalt seotud üleriigilise lugemisaasta eesmärkidega ja seoses sellega korraldas villa Artis algklassiõpilastele joonistusvõistluse. Et joonistuste teema lähtus Leedu muinasjuttudest, pidid lapsed enne joonistama hakkamist neid lugema.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles