Tantsupäev pani Kilingi-Nõmme noored jalga keerutama

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilingi-Nõmme gümnaasium tantsis kaerajaani Euroopasse.
Kilingi-Nõmme gümnaasium tantsis kaerajaani Euroopasse. Foto: Erli Aasamets

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi noored tähistasid rahvusvahelist tantsupäeva kaerajaaniga, kooli kodulehel kuulutati välja kiire konkurss selle tantsu tekkeloo väljauurimiseks.


“Koolinoored ei oodanud Vikerraadiost kõlavat muusikat ja ühistantsimist kell 13, nemad alustasid kohe pärast esimest tundi, kui tantsutuuri tegi sada algklasside õpilast koos õpetajatega,” rääkis Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õppejuht Mari Karon.



Pärast kolmandat ja neljandat tundi tantsisid kaerajaani 5.-11. klasside õpilased. “Ilm rikkus plaani tantsida kooli sisehoovis, kuid ta ei suutnud mõjutada huviliste indu ja kokku tantsis kahel vahetunnil kooli saalis pealtvaatajate marulise kaasaplaksutamise saatel 65 särasilmset õppurit ja 6 naerusuist õpetajat,” olid Karonil tantsijate täpsed arvud teada.



Tantsusammud õpetas lastele selgeks tantsuõpetaja Eve Sinijärv. Mihkel Vinogradov 11.r klassist võttis aga tantsuvahetunnid videolindile ja riputas üles Youtube’i.



Tantsuklassidele ja õpetajatele jagati Karoni ütlust mööda välja 21 Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika selts kiidukirja liikumises “Kaerajaan Euroopasse” osalemise eest.



Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika selts kutsus kõiki tantsijaid, tantsusõpru ja muusikuid tähistama tänast rahvusvahelist tantsupäeva üle-eestilise ühistantsimisega. Vikerraadio aitas rahvusvahelisele tantsupäevale kaasa kaerajaani muusika mängimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles