Pärnu aasta terviseedendaja on Ly Akenpärg

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Pärnu aasta terviseedendaja 2013” tiitel omistati Ly Akenpärgile.
“Pärnu aasta terviseedendaja 2013” tiitel omistati Ly Akenpärgile. Foto: Erakogu

Pärnu linnavalitsuse tänasel istungil otsustati “Pärnu aasta terviseedendaja 2013” tiitel omistada Ly Akenpärgile. Tunnustus antakse üle reedel Pärnu Zonta klubi ja linnavalitsuse koostöös korraldataval terviseteemalisel seminaril.

Ly Akenpärg töötab liikumisõpetajana Mai lasteaias alates 1991. aastast. Akenpärg leiab, et lapsed õpivad kõige paremini mängu ja eduelamuse kaudu. Ta innustab neid liikuma ja sellest rõõmu tundma.

Akenpärgi tegevust liikumisõpetajana on tunnustatud Pärnu linna aasta õpetaja tiitliga 2001. aastal.

2009. aastast alates on Akenpärg Pärnu linna tervistedendavate lasteaedade (TEL) koordinaator. Ta on toetanud ja nõustanud lasteaedu TEL-võrgustikuga liitumisel. 2012. aastast on võrgustikuga liitunud kõik Pärnu linna lasteaiad.

Samuti on Akenpärg lasteaedade terviseühenduse juht. Tema juhtimisel on toimunud ühisseminare lasteaedade tervisemeeskondadele nii linnas, maakonnas kui ka üle riigi. Ta on olnud lektor ja korraldaja väga mitmesugustel õpetajate koolitustel. Tema eestvedamisel liitus Mai lasteaed tänavu TEK (tervist edendav töökoht) võrgustikuga.

Pärnu Zonta klubi algatatud tunnustust “Pärnu aasta terviseedendaja” annab Pärnu linn välja alates 2010. aastast.

Tunnustus antakse inimesele, kelle töö, tegevus ja isiklik eeskuju tervise edendamise valdkonnas on aasta jooksul silma paistnud erilise tulemuslikkusega ja see on mõjutanud mainitud valdkonna arengut Pärnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles