Lux Express hakkab opereerima Täistunniekspressi bussiliine

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lux Expressi täistunniekspress.
Lux Expressi täistunniekspress. Foto: Erakogu

Alates kolmapäevast hakkab Mootor Gruppi kuuluv bussiettevõte Lux Express opereerima seni teise sama grupi SEBE kaubamärgi all tegutsenud Eesti-siseseid Täistunniekspressi bussiliine, pakkudes reisijatele täiendavaid väljumisi ja uue kliendiprogrammi näol lisasoodustusi ja allahindlusi.

“Reisijatele on olulisim muudatus Täistunniekspresside liitumine meie püsikliendiprogrammi ja rahvusvahelise liinivõrguga,” lausus Lux Express Grupi juhatuse esimees Hannes Saarpuu. “Lisanduvad väljumised Narva ja Pärnu suundadel, samuti avanevad täiendavad soodustused ja võimalused piletiostul.”

Tallinna ja Pärnu suunal tõuseb Täistunniekspressil väljumiste arv praeguselt neljalt kuuele, senine piletihind jääb samaks ja kaubamärgi vahetusega kaasnevad mitmed lisasoodustused.

Nii lisandub piletiostul võimalus minna bussile vaid dokumendi alusel, soetada pilet kuni kuu aega ette ning kasutada kliendiprogrammi Baltic Miles pakutavaid soodustusi. Tegu on soodustusega, millega reisija kogub sõidupunkte, mida on tulevikus võimalik vahetada pileti vastu.

Uue võimalusena on bussijaamas inimestel abiks klienditeenindaja, kes aitab pagasit bussi paigutada. Samuti saab nüüdsest tasuda bussis pileti eest pangakaardiga. Samuti on võimalus, kui on pilet ette ostetud, minna bussi vaid isikut tõendava dokumendi alusel või näidata bussipiletit mobiiltelefoni ekraanilt.

Kui seni said eakad sõita Täistunniekspressiga poole hinnaga teisipäevast neljapäevani, siis edaspidi saavad eakad igapäevast soodustust 40 protsenti.

Kuni 26aastased noored said siiani sõita poole hinnaga vaid laupäeviti. Edaspidi kehtib kuni 16aastastele noortele igapäevane soodustus 40 protsenti ja noortele kümme protsenti.

SEBE juhatuse esimehe Kuldar Väärsi sõnul on reisijateveoga tegelevast ettevõttest viimaste aastatega arenenud grupp, mis tegutseb peale eelmainitu avaliku liiniveoga kahes Eesti maakonnas ja Tartu linnas ning omab märkimisväärset kompetentsi raske- ja kaitsetehnika hoolduse ja remondi vallas.

SEBE riigisiseseid kaugbussiliine opereerib edaspidi viimase 100protsendiline tütarettevõte Eesti Buss OÜ.

“Eesti Bussi lähiaastate peamiseks väljakutseks on kujundada Eesti-sisene liinivõrk reisijale atraktiivseks ja võimalikult mugavaks, näiteks IT-lahendustega piletiostu lihtsustades ning busside saabumist ja väljumist kõigist peatustest reaalajas kuvades,” lausus Väärsi.

Viimasel viiel aastal on nii Eesti kui ka rahvusvahelisel turul transpordialaseid teenuseid pakkuva Mootor Grupi ettevõtted investeerinud ühistranspordi arendamisse üle 30 miljoni euro. Kontserni kuuluvate reisijateveoga tegelevate firmade 2013. aasta prognoositav käive on 37 miljonit eurot. Grupi ettevõtete teenindatavate reisijate arv ulatub tänavu kommertsliinidel kokku ligikaudu kolme miljoni inimeseni.

Mootor Gruppi kuuluvad Eesti ja Baltimaade turuliidrid SEBE ja Lux Express, pakiveofirma Cargobus ja bussiremonditeenuste pakkuja Busland OÜ. Gruppi kuulub ka bussijaamade teenindamise ja piletimüügiga tegelev Tallinna Bussijaam OÜ. Kogu kontserni prognoositav 2013. aasta käive on 50 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles