Pärnumaa jahimehed on küttinud tänavu ühe ilvese ja ühe hundi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hunt
Hunt Foto: Wikipedia.org

Keskkonnaameti andmetel on jahimehed sel hooajal küttinud Eesti metsadest 11 ilvest ja 46 hunti, mõlemat suurkiskjat tohib veebruari lõpuni kestval hooajal lasta veel vastavalt kuus ja 52 isendit. Pärnumaal on tänavu kütitud üks ilves ja üks võsavillem.

Rapla-, Tartu- ja Valgamaal on kõigis kütitud kaks ilvest, Pärnu-, Harju-, Ida-Viru-, Lääne- ja Võrumaal võrdselt üks ilves.

Ilvest tohib küttida 1. detsembrist veebruari lõpuni ja selle hooaja limiit on 17 looma. Keskkonnateabe keskuse ulukiseireosakonna juhataja Peep Männil on öelnud, et ilveste olukord on Eestis tänavu kehv ja küttimismaht seetõttu hästi väike.

Eelmisel talvel kütiti Eestis 87 ilvest.

Järvamaa jahimehed on tänavu lasknud kokku 14 võsavillemit. Harju-, ja Saaremaa jahimehed on tänavu lasknud võrdselt kuus hunti, Põlvamaa jahimehed neli, Hiiu- ja Võrumaa jahimehed võrdselt kolm, Viljandi- ja Jõgevamaa jahimehed võrdselt kaks ning Pärnu-, Ida-Viru-, Lääne-Viru-, Rapla, Tartu- ja Valgamaa jahimehed kõik ühe hundi.

Hunti tohib küttida 1. novembrist veebruari lõpuni ja selle hooaja limiit on 98 looma. Männili sõnutsi elab praegu Eestis paarsada hunti, niisama palju loendati neid möödunud aastalgi.

Möödunud talvel tohtisid jahimehed lasta 85 hunti, tegelikult kütiti 80.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles