Pärnu ja lähivallad leppisid kokku huvihariduse rahastamise

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnu linnavalitsuse teatel allkirjastasid Pärnu linn ning Audru, Paikuse, Sauga ja Tahkuranna vald ning Sindi linn kokkuleppe laste ja noorte huvihariduse halduskulude katmiseks.

„Lähipäevadel loodame kokkuleppele allkirju ülejäänud Pärnumaa omavalitsustelt, kelle lapsed käivad Pärnu linna huvikoolides,“ teatas linnavalitsuse pressiesindaja.

Siiani on Pärnumaa omavalitsused katnud huvikoolide palgad ja õppevahendid vastavalt oma õpilaste osalemisele linna huviringides. Reedel sai koostööleping lisasätte, millega Pärnumaa omavalitsused katavad peale personalikulude ka huvikoolide hoonete halduskulud proportsionaalselt oma valla-linna laste arvule neis koolides. Kohustus katta õpilaste koolituskulud on Pärnu linnalgi, kelle õpilased käivad huvikoolides Pärnumaa teistes omavalitsustes.

„Ma siiralt tunnustan linnalähivaldade omavalitsusjuhte selle eest, et alates 1. märtsist ei pea Pärnu linn enam doteerima oma eelarvest valdade laste õpinguid Pärnu linna huvikoolides, mis on ju igati loogiline ja õiglane,“ ütles linnapea Toomas Kivimägi. „Pärnu linn jääb küll endiselt kandma täielikult nimetatud huvikoolide hoonete investeeringuid ja kapitaalremonte, ent olen seisukohal, et arvestades Pärnu linna laste kordades suuremat osakaalu neis koolides, hoonete asumist Pärnu linnas ja mõningast suuremeelsust, on selline kokkulepe igati õiglane ja tasakaalus ning muutmist  tulevikuski ei vaja.“

Linnaeelarve jaoks tähendab see katet valdade laste halduskuludele huvikoolides suurusjärgus 40 000 eurot.

Koostöölepingu mõistes on Pärnu linnas tegutsevateks huvikoolideks Pärnu muusikakool, Pärnu kunstikool, Pärnu linna spordikool, Pärnu kunstide maja ning Pärnu loodus- ja tehnikamaja.

Pärnu linna huvikoolides käib 2013/2014. õppeaastal 2294 õppurit, nendest 460 on Pärnumaa teistest omavalitsustest.

Kokkulepet rakendatakse alates 1. märtsist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles