Presidendipaar viib Islandile kingituseks Pärnu maiuseid ja Vändra leiva

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piccadilly kohviku trühvlid.
Piccadilly kohviku trühvlid. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Täna sõidavad president Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves Islandile, kus homme algab nende ametlik riigivisiit. Võõrustajatele võetakse kingiks kaasa korv kohalike toiduainetega, kuhu kuuluvad ka Pärnu Piccadilly kohvikus valmistatud käsitöökommid ja šokolaad ning Vändra leib.

Eesti toiduainete korviga soovib presidendipaar tunnustada Eesti ettevõtjaid ja tutvustada kohalikke tooteid. Toidukorvide koostamisel on abiks olnud Eesti põllumajandus- ja kaubanduskoda, neid kingitakse välisvisiitidel ja välisriikide kõrgetele külalistele.

Pärnumaalt on esinduskorvi valitud osaühingu Vändra leib mahe öko rukkileib ja Pärnu Piccadilly kohviku käsitöömaiused: kompvekid, tume šokolaad rohelise tee ja piparmündiga ning valge šokolaad tee ja maasikatega.

Lisaks sellele leiab valikust Eestis toodetud pasta, kadakamarja sinepi, Nopri koorekaramelli, juustuga põdravorsti, porgandi-astelpajumoosi, sõira, puuviljakrõpsud ja palju muud. Suurtööstuste kõrval on korvi koostamisel kasutatud väikeettevõtjate ja FIEde toodangut.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles