Omavalitsuste liit rajab Pärnumaale kümme korvpalliväljakut

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Ülejõe gümnaasiumi korvpalliväljak. Pilt on illustratiivne.
Pärnu Ülejõe gümnaasiumi korvpalliväljak. Pilt on illustratiivne. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnumaa omavalitsuste liit (POL) kuulutas välja riigihanke, leidmaks ehitaja, kes rajab kaheksasse Pärnumaa valda kokku kümme korvpalliväljakut.

Valdavalt puitpõrandaga korvpalliplatsid rajatakse Lavassaarde, Tõstamaa staadioni juurde, Surju kooli juurde, Tori valda Seljale, Vändra valda Kergu kooli ja Sauga valda ehitatava Tammiste lasteaia õuele.

Kaks korvpalliväljakut ehitatakse Tahkuranna valda - Uulu staadioni juurde ja Jõulumäele - ning kaks Audru valda: Jõõpresse ja Audru alevikku spordihoone juurde. Viimasena nimetatu tuleb universaalkattega.

Projekti vedav POLi juhatuse liige Siim Suursild lausus, et korvpalliväljakud on esimene katse midagi ühiselt ehitada.

Osaleda saanuks kõik omavalitsused, võimalusest haarasid kinni need, kes selleks eelarvest omaosaluseks raha leidsid ja sportimis- ja ajaveetmiskoha loomist vajalikuks pidasid.

Suursild märkis, et kuna KOIT-kavas olid eelistatud ühisprojektid, taotlus rahuldati. Omavalitsustel tuleb väljaku maksumusest endal katta 15 protsenti.

Pool palliplatsidest valmib tänavu sügiseks, ülejäänud on kavas valmis ehitada järgmisel aastal.

Tori vallavanem Mart Vaiksaar sõnas, et Selja valiti väljaku asukohana vallas välja varem, kui tema mullu sügisel pärast valimisi valda juhtima tuli. "Ma ise kõrvaltvaatajana mõtlen, et võib-olla oleks väljak Viira põhikooli juures vajalikum olnud, aga seda tõenäoliselt ei saanud teha sellepärast, et veel polnud maa munitsipaalomandis," tõdes vallavanem. Tulevikus loodab ta Viirale samasuguse platsi rajada.

Vaiksaare sõnutsi ei tähenda see, et Seljale väljakut tarvis pole. Seal ehitatakse puitpõrandaga välikorvpalliväljak senise vana asfalditud palliplatsi asemele.

Vallavanem möönis, et korvpalliplats on Selja ainus sportimisvõimalus.

"Viira koolis on meil looduslikud sportimistingimused. Praegu ei ole seal staadioni ega välisväljakuid, muruplatsil saab jalgpalli mängida ja teha muid toiminguid. Aga olemas on korralik saal, mis just sai uue põranda, nii et uut aastat saab alustada tuliuue põranda peal," kirjeldas Vaiksaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles