Rannalised ummistavad mere ääres teid ja tänavaid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgerannas pargiti pühapäeval autosid jalakäijate tee äärde.
Valgerannas pargiti pühapäeval autosid jalakäijate tee äärde. Foto: Ants Liigus

Rannas puhkajad satuvad Pärnus, Valgerannas ja Kablis pahuksisse parkimisreeglitega, Valgerannas tee äärde parkinud autode tõttu hilines nädalavahetusel mitu liinibussi.

„Asi oli tõesti päris tõsine,“ tunnistas Mulgi Reiside Pärnu regiooni juhataja Margus Maiste, kelle sõnade kohaselt sõidab Audru silla remondi tõttu läbi Valgeranna nädalavahetusel ligi 40 liinibussi. „Bussid ei mahtunud parkijate vahel liikuma. Bussipeatus oli täis pargitud. Pidime isegi kohaliku politsei välja kutsuma.“

Maiste sõnutsi jäid mõnel liinil bussid pühapäeval paarkümmend minutit hiljaks.

Esmaspäeval Valgerannas parkijad liiklust enam ei seganud. „Kui asi kordub, tuleks seal autosid teisaldama hakata,“ arvas ta.

Pärnu Postimehe poole pöördunud bussisõitja jutu järgi olid ühissõidukite juhid pühapäeval õigustatult vihased. „Neil ei olnud kohta, kus sõitjail lasta väljuda ja kus neid peale võtta,“ märkis ta. „Kahetsusväärne on see, et politsei sõitis sealt tuimalt mööda ega teinud midagi.“

Audru vallavalitsuse liikme Vahur Kobolti ütlust mööda on aastas vaid mõni üksik päev, kui liiklejatel on Valgerannas probleeme.

Kobolti väitel on vald omalt poolt teinud kõik, et autod Valgerannas parkida ja liigelda saaksid. „Parkla on korda tehtud, bussikoridoris on peatumist keelavad märgid,“ selgitas ta.

Kobolti teatel kuulub Valgeranna tee, mis oli pühapäeval kahelt poolt autosid täis pargitud, riigile ja vald seal oma tahtmise järgi liikluskorraldust muuta ei saa. Peatumist keelavat märki selle tee ääres praegu ei ole.

„Enne Audru silla remonti arutasime maanteeametiga liikluskorraldust ja leidsime, et seda ei ole vaja muuta,“ ütles Kobolt, lisades, et paljuski on asi kinni parkimiskultuuris.

Pärnuski oli rannaäärsetel tänavatel pühapäeval parkimiskohta raske leida, mistõttu nahaalsemad rannalised jätsid oma sõiduriistad haljasaladele.

Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna korrakaitseteenistuse juhataja Reet Salmu sõnade järgi linnavalitsuse töötajad nädalavahetusel tööpostil ei ole ja seetõttu sel ajal ranna rajoonis parkimist ei jälginud.

Esmaspäeval alustasid korrakaitseteenistuse töötajad liiklusmärgi eiramise eest menetlust nelja parkija suhtes. Eile Salmu kinnitusel ranna rajoonis valesti parkijatega probleeme ei olnud.

Politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht tunnistas, et nädalavahetusel oli parkijatega probleeme nii Valgerannas, Pärnus kui Häädemeeste kandi randades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles