Pärnu linna teenetemärgi saab Ulrich Kronauer

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ulrich Kronauer.
Ulrich Kronauer. Foto: Urmas Luik

Tänasel linnavolikogu istungil otsustati anda linna teenetemärk Heidelbergi Jochmanni seltsi liikmele professor dr Ulrich Kronauerile Pärnust pärit valgustaja ja literaadi Carl Gustav Jochmanni pärandi väärtustamise eest.

Kronauer on uurinud 1789. aastal Pärnus sündinud silmapaistva mõtleja Carl Gustav Jochmanni vaimset pärandit. Kronaueri algatatud on Heidelbergi ülikooli kirjastuses Winter kuueosaline raamatusari, mis annab tervikuna välja kuulsa pärnaka kogu teadaoleva loomingu ja seda koos põhjalike teaduslike kommentaaridega, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja.

Ulrich Kronauer on esitlenud Carl Gustav Jochmanni pärandit tema kodulinnas Pärnus mitmel korral. Viimati toimus eestikeelse tõlkega saksakeelne ettekandekoosolek “Jochmann Tagung” möödunud aasta aprillis Pärnu muuseumis loengute ja ettekandepäevade “19. sajandi suured algatused” raames. Teemaks oli valgustusideede kohtumine rahvusluse ja liberalismiga. Seda kõike ühe selle ajastu Euroopa suurkuju, Pärnust pärit valgustaja ja literaadi Carl Gustav Jochmanni (1789–1830) tööde kaudu.

Teenetemärgi taotluse esitas Pärnu muuseum.

Teenetemärk antakse Pärnu linna tunnustusena füüsilisele isikule silmapaistvate teenete eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles