Pärnumaal saab vähki püüda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähk.
Vähk. Foto: Toomas Huik.

Pühapäeval algas Eestis vähipüügihooaeg, mis kestab augusti lõpuni.

Keskkonnaministeeriumi tellimusel uuriti 2009. aastal jõevähi varude seisundit ja selle muutusi, mille tulemusena võimaldatakse tänavu püüki võrreldes eelmise aastaga veidi suuremas mahus.
Jõevähki tohib püüda Hiiu, Ida-Viru, Järva ja Pärnu maakonnas ning mullusest suuremas mahus Harju-, Saare- ja Valgamaal.

Harrastuslikul vähipüügil püüti 2009. aastal kokku ligi 15 000 jõevähki, millest üle poole olid mõõdulised vähid ja ülejäänud alamõõdulised, mis vabastati püügil.

Keskkonnaministeeriumi teatel püüti 2007. ja 2008. aastal Eestis kõigest vastavalt 4000 ja 5500 vähki, millest mõõdulisi oli vastavalt 1500 ja 2600.

Eelnevate aastate väikest saaki saab keskkonnaministeeriumi hinnangul suures osas põhjendada vähipüügikeeluga Saaremaal, mis on parim vähipüügipiirkond Eestis. Vähipüügikeeld Saaremaal oli tingitud vähikatku leviku suurest ohust väljapoole katkukollet, mis asus Põduste jõe ja Laugi peakraavi süsteemis.

Arvestades jõevähi varude seisu ja püügivõimaluste suurenemist, on tänavu vähisaak hinnanguliselt veidi suurem kui 2009. aastal.

Vähipüük on 2010. aastal lubatud kalastuskaardi alusel vaid augustis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles