Kihnu-Pärnu laeva- ja lennuühenduse lepingute läbirääkimised jätkuvad

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisiparvlaev Liisi.
Reisiparvlaev Liisi. Foto: ARDI TRUIJA/PRNPM/EMF

Ühenduse pidamiseks Kihnu ja mandri vahel kuulutas Pärnu maavalitsus sel aastal välja kolm riigihanget. Laevaühenduse puhul on eraldi hanked Kihnu ja Munalaiu ning Kihnu ja Pärnu vahelisele ühendusele. Neist esimese lepingule kirjutati eile alla. Kihnu-Pärnu laevaühenduse ja lennuühenduse läbirääkimised alles kestavad.

"Allkirjastasime Pärnu maavalitsusega osa Kihnu saare teenindamise transpordi riigihankest, mis puudutab Kihnu-Munalaid ja Munalaid-Manilaid liini. Nii on selle lepinguga kõik lukus ja Kihnu rahvas saab rahulik olla, et laevad sõidavad, ühendus toimub," rääkis Kihnu Veeteede juhataja Andres Laasma ERRi teleuudistele.

"Kuna Pärnu-Kihnu hankega on samamoodi tegemist läbirääkimistega hankega, siis hetkel need läbirääkimised alles kestavad. Täna ei saa seda teemat rohkem kommenteerida, sest kõik on alles pooleli," jätkas ta.

Pärnu maavalitsuse transpordinõuniku Avo Rahu tõdes, et hangetel osalejad küsivad järjest rohkem raha, sest kütusehinnad on ajaga tõusnud ning Kihnu saare muruväljakule maandumiseks sobivat väikelennukit neil ei ole, mistõttu renditakse see välismaalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles