Pärnut valgustab pimedal ajal 4500 laternat

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus ei kaalu tänavavalgustuslampide täiendavat välja lülitamist pimeda aja saabudes, linna jääb valgustama 4500 laternat, nagu see oli kevadel.

2009. aasta 1. detsembri seisuga valgustas linna tänavaid ja parke 6200 valgustit ning elektrienergia eest maksmiseks oli möödunud aasta eelarves 7 200 000 krooni, teavitas linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo. Eelarve kokkuhoiu vajadusest lülitati möödunud aasta detsembri keskel välja ligikaudu 1500 valgustit ja elektrienergia eest tasumise summat vähendati eelarves 5 230 000 kroonini ehk 27 protsenti.

“Valgustuse vähendamine linnas toimus linnavalitsuse ja politsei ühise analüüsi tulemusena, kus peeti silmas nii jalakäijaid, autojuhte kui majaomanikke,” selgitas Murakas-Ollo.  

Tänavu on Rannapargi ja Vallkääru rekonstrueerimisega lisandunud linna ligikaudu 600 valgustit, mille elektritarbimine on Murakas-Ollo ütlust mööda arvestatud selle aasta eelarvesse.

“Ühe muudatusena on oluline välja tuua, et sügise saabudes ei maksa linn Mai piirkonna korteriühistute territooriumil olevate valgustite elektritarbimise eest, tänavavalgustuslampide energiatarbimise peavad edaspidi kinni maksma sealsed ühistud.” täpsustas pressiesindaja. Kokkuhoitava rahasumma kasutab linnavalitsus valgustuse parendamisele mujal piirkondades.

Pärnu linna tänavavalgustus on üles ehitatud hämara releele, mis tähendab, et laternad süttivad ilma pimenedes.

Pärnu linna tänavavalgustust hooldab AS Elwo, kellega linnavalitsusel on sõlmitud leping.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles