Koolipiim ja -puuvili jõuavad lasteni toetuse abil

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodumaised õunad.
Kodumaised õunad. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Nii koolides kui lasteaedades saab põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti (PRIA) vahendatud toetuse abil algaval õppeaastalgi jagada piimatooteid ning puu- ja köögivilju.

Koolipiimaprogrammi raames võib tooteid pakkuda lasteaialastele, 1.-12. klassi õpilastele ja põhihariduse baasil õppivaile kutsekoolide õppureile, värsket puuvilja ja köögivilja võimaldab toetusskeem jagada aga vaid algklasside õpilastele, selgitas PRIA pressiesindaja Maris Sarv-Kaasik.

“Nende programmide eesmärk on harjutada lapsi tervislikult toituma ja pakkuda neile toetuse abil selliseid tooteid, mida nende igapäevamenüüs ei pruugi olla,” ütles pressiesindaja.

Mõlemat toiduprogrammi Eestis rahastavad Euroopa Liit ja Eesti riik. Praeguseks on koolipiimaprogrammiga liitunud 985 õppeasutust ja lasteaeda, piimatooteid saab 206 231 last. Koolipuuvilja programmis osales eelmise õppeaasta lõpuks 346 kooli ja 40 053 last.

Kes ja kuidas saab olla laste tervisliku toitumise toodete jagaja ning PRIAst vastava toetuse saaja, milliste toodete eest ja kuidas toetust taotletakse ja makstakse, saab lugeda PRIA kodulehelt.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles