Õpilased alustavad võistlust suitsuprii klassi tiitlile

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuprii klass hoiab vesipiibust eemale.
Suitsuprii klass hoiab vesipiibust eemale. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Esmaspäevast, 11. oktoobrist algab üheksandat korda võistlus “Suitsuprii klass”, et ennetada suitsetamist, motiveerida tubakat tarbivaid õpilasi sellest loobuma ja toetada tubakavabadust kui eluviisi.

Tervise Arengu Instituudi korraldatavas suitsetamisvastases ennetusprogrammis “Suitsuprii klass” on oodatud osalema põhi- ja keskkooliõpilased üle Eesti.

Võistlusel osalevad klassid koos klassijuhatajaga otsustavad olla tubakavabad vähemalt kuus kuud, selgitas Tervise Arengu Instituudi avalike suhete nõunik Maris Jakobson reegleid. Peale suitsetamise ei tohi tarbida muid suitsuvabasid tubakatooteid ega teha vesipiipu. Klass kinnitab soovi olla suitsuprii lepinguga, mis ühiselt allkirjastatakse. Lepingu täitmist kontrollivad õpilased ja õpetaja ise.
 
Konkurss kestab kuni 11. aprillini 2011. Kõigi suitsupriiks jäänud klasside vahel loositakse välja 15 preemiat suurusega 5000 krooni, mis on mõeldud matka, ekskursiooni või muu toreda klassiürituse korraldamiseks.
 
Konkursil osalemine on aasta-aastalt kasvanud ja mullu jäi 840 alustanud klassist suitsupriiks 659 klassi ehk 78% osalenutest. Võistlusel osales kokku 222 kooli ja 14 952 õpilast.
 
Suitsuprii klassi võistluse idee pärineb Soomest, kus alates 1989. aastast on võisteldud igal aastal. Nüüdseks on sellega seotud 20 Euroopa riiki, sealhulgas 2001. aastast Eesti.
 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles