Kinnisvaraportaal: korterite pakkumishinnad kasvavad

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Korterite keskmine ruutmeetri pakkumishind Eestis oli novembri esimese nädala seisuga 14 934 krooni, selgus kinnisvaraportaali City24.ee statistikakeskkonnast Spot.

Pärnumaal oli korteri keskmine ruutmeetri hind novembri alguse seisuga Eesti keskmisest madalam ehk 13 846 krooni.

Kõige kõrgem keskmine korteri ruutmeetri hind oli Harjumaal, kus küsiti 18 152 krooni. Tartumaal oli korteri keskmiseks ruutmeetri hinnaks 14 308 krooni.

Üle 10 000 krooni oli korteri keskmine ruutmeetri hind veel Saaremaal, kus küsiti 13 315 krooni.

Mujal piirkondades jäi korteri keskmiseks ruutmeetri hinnaks neljakohaline number. Kõige odavamad elamispinnad on kinnisvaraportaali statistika järgi Jõgevamaal, kus keskmine ruutmeetri hind on 4332 krooni.

Käesoleva aasta seni madalaim korterite pakkumishind jäi oktoobrikuu algusesse, mil müüjad soovisid Eestis ruutmeetri eest saada keskmiselt 14 815 krooni.

Viimastel nädalatel on korterite eest küsitavad hinnad kerkinud suve alguse tasemele, keskmine ruutmeetri pakkumishind Eestis ületab tõenäoliselt sel kuul 15 000 krooni piiri, prognoosib kinnisvaraportaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles