Ühisnädalal avab linnavalitsus kõigile uksed

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnapea kabinet.
Pärnu linnapea kabinet. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Esmaspäeval algab üleriigiline ühisnädal, mille puhul toimub Pärnuski rida üritusi. Muuhulgas korraldab linnavalitsus avatud uste päeva.

Linnavalitsuse avalike suhete nõuniku Karin Õunapi teatel toimub teisipäeval, 24. novembril Pärnu keskraamatukogus koolinoorte viktoriin „Meie Pärnu“, mis tehakse kahes osas. Esmalt, kell 13, võistlevad 7.-9. klasside ōpilased ja kaks tundi hiljem 10.-12. klassid. Võistlema on oodatud viieliikmelised võistkonnad.

„17. korda toimuv viktoriin on mõeldud koolinoorte teadmiste süvendamiseks,“ ütles Õunap. „Kokku on viktoriinis 15 küsimust, mis hõlmavad kodulinna ajalugu, tänapäeva elu-olu ja tegemisi ning linnajuhtimist. Käesoleval aastal keskenduvad viktoriini küsimused teemadele „Muusika ja Pärnu“, „Supeluse tänav ja ümbrus“ ja „Linnajuhtimine“.“

Neljapäevasel kodanikupäeval on linnavalitsuses avatud uste päev ja siis on kõigil huvilistel võimalik 10-12 külastada linnavalitsust, tutvuda lähemalt linnaametnike tegemistega ja jagada linnavalitsuse liikmetega linna puudutavaid rõõme ning muresid.

Kodanikupäeval kutsub linnakodaniku maja perenaine Hilja Treuberg kell 15 teematundi „Sõnumitooja saatus“. Üritusel räägitakse Eesti iseseisvusmanifesti väljakuulutaja Hugo Kuusneri poliitikuelu tipphetkedest ja tema traagilisest lõpust. Meenutusi, dokumente ja fotosid aitavad vahendada Peeter Kaljumäe, Raido Keskküla, Peeter Saunpere, Vahur Mäe, Aivo Paulberg ja Hanno Saks.

Peale selle räägitakse teematunnis manifesti kolmest variandist ja kolmest kuupäevast selle all. Ka saab teada, miks luges manifesti Pärnus ette just Hugo Kuusner.

Sissepääs kodanikumaja üritusele on tasuta. Infot saab telefonidel 444 8149 ja 5665 7172.

Ühisnädal on kodanikualgatust ja kodanikuühiskonda tutvustav nädal, mis toimub kolmandat korda ja leiab aset 23.–29. novembrini.

26. novembril 1918. aastal jõustus Maanõukogu määrus „Eesti demokraatilise vabariigi kodakondsuse kohta", kus mainiti esmakordselt Eesti kodaniku mõistet. Eestis tähistatakse sel päeval kodanikupäeva 1998. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles