Priske ja Tsäkko kõrvaldatakse ametist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Majandusminister teeb täna valitsusele ettepaneku peatada teenistussuhe kantsler Marika Priskega ja kõrvaldada ta ametist distsiplinaarasja menetluse lõppemiseni. Sama saatus ootab maanteeameti peadirektorit Tamur Tsäkkot.

Parts kutsus täna oma käskkirjaga kokku asutusesisese teenistusjärelevalve komisjoni ning algatas distsiplinaarmenetluse.

Komisjoni ülesanne on teha igakülgset koostööd riigiprokuratuuriga ning korraldada asutusesisene juurdlus kontrollimaks kõigi suuremate teedeehituste korrektsust ja seaduslikkust. Komisjoni juhib majandusministeeriumi õigusosakonna juhataja Eva Vanamb.

Kaitsepolitsei ja riigiprokuratuur käivitasid seoses tee-ehituse hangetega kriminaalmenetluse ja korraldasid läbiotsimisi nii ministeeriumi, maanteeameti kui ehitusettevõtete Nordecon ja Lemminkäinen Eesti ruumides.

Ajakirjanduse andmetel on uurimine seotud Tallinna-Narva maantee Kukruse-Jõhvi teelõigu ja Tallinna-Tartu maantee Kose-Aruvalla teelõigu ehitusega.

Hommikul ütles Parts, et talle on kaitsepolitsei peadirektor ja peaprokurör kinnitanud, et ametnikke omakasuga seotud tegevustes ei kahtlustata.

Riigiprokuratuur pole seni uurimist rohkem kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles