Kilingi-Nõmme õpilasi saatis edu netikonkursil

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi 10. klassi õpilased saavutasid Tiigrihüppe Sihtasutuse korraldatud „Targalt internetis“ võistlusel teise koha.

10.-12. klassidele mõeldud konkursil oli õpilaste ülesanne kirjeldada reaalseid ohuolukordi interneti kasutamisel ja pakkuda lahendusi, kuidas nendega toime tulla või neid vältida.

Võistlusele esitatud tööde eesmärk oli luua interneti turvalise kasutamise sõnumit kandvaid õppematerjale nooremale koolieale.

Klassi ühiselt esitatav konkursitöö pidi sisaldama vähemalt kolme komponenti loetletust: koomiks, plakat, videoklipp, animafilm või lugu.

Kilinginõmmekad esitasid kuus tööd kõigis žanrites: filmiklipi “Unistuste tüdruk internetist”, plakati “Viirusetõrje – kaitse tulevikust!”, animatsioonid ”Ketu lugu” ja “Andrese äpardus internetis”, koomiksi “Targalt internetis 2011” ja loo “Teadmatus ei vabanda …”.

Kokku osales konkursil kümme kooli. Võitjad kuulutati välja üleeilsel turvalise interneti päeva konverentsil.

Esikoht, mille auhinnaks klassiekskursioon Helsingi Heureka keskusesse, läks Viljandisse Carl Robert Jakobsoni nimelisse gümnaasiumi. Kolmanda koha ja Animatiigri töötoa pälvis Valga gümnaasium.

Teise koha vääriliseks tunnistatud Kilingi-Nõmme kooli 10. klassi multimeedia valikaine õpilasi juhendasid Signe Lensment ja Erli Aasamets. Auhinnaks oli Tiigriroboti töötuba.

Kõik paremad tööd lisatakse Koolielu portaali hulka ja kokkuleppel autoritega esitletakse neid interneti-turvalisust käsitlevatel üritustel Eestis ja mujal Euroopas. Kilingi-Nõmme õpilaste grupitöid saab näha kooli kodulehelgi.

Õpilastööde konkurss oli üks osa projektist “Targalt internetis”, mille kohta leiab infot kodulehelt www.targaltinternetis.ee.

Projekti korraldavad Tiigrihüppe Sihtasutus, MTÜ Lastekaitse Liit, politsei- ja piirivalveamet, sotsiaalministeerium ja MTÜ Eesti Abikeskused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles