Lätlaste huvi Pärnu vastu kasvab

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Riiale.
Vaade Riiale. Foto: Marina Puškar

Nädalavahetusel Riias toimunud turismimess "Balttour 2011" näitas, et meie lõunanaabrite huvi Pärnumaa vastu on suurenemas.

Messil osalenud Pärnu linnavalitsuse turismi vanemspetsialisti Tõiv Jõulu sõnutsi on huvi Pärnu ja Pärnumaa vastu Lätis suur. „Seejuures äratas külastajates positiivset vastukaja ranna- ja päikesepuhkuse kõrval Pärnus selle nädala lõpus algav jääfestival,“ märkis ta.

„Seda juba teati ning osadel külastajatel olid ööbimiskohadki juba broneeritud. Kindlasti mängis selles oma osa eelnevalt 50 000 kontaktile välja saadetud e-uudiskiri“ lisas Jõul.

Sihtasutuse Pärnumaa Turism juhataja Kaire Ilus märkis, et väljapanekut külastanud kohalikest olid paljud Pärnus juba korduvalt käinud ning tundsid nüüd huvi mida uut meil pakkuda on.

„Otsiti tegevusi kogu perele ning palju elevust tekitas Lotte osalemine jääfestivalil. Uue tootena tekitas suurt huvi ka Romantiline Rannatee, mis algab ju praktiliselt Läti piiri äärest. Samuti kiideti Pärnu spaasid ja veeparki," seletas Ilus.

11.-13. veebruarini toimus Riias turismimess Balttour 2011, kus Pärnu linna ja maakonda tutvustasid linnavalitsuse ja SA Pärnumaa Turismi esindajad.

Riia turismimessiks valmisid uued linna ja maakonda tutvustavad trükised, mis esitlesid piirkonda läbi kolme teema: kultuuri-, tervise- ja looduspuhkuse. Lisaks jagati spetsiaalselt messiks valminud eripakkumistega brošüüri.

Suurt rõhku pandi Riias jääfestivali tutvustamisele, millega julgustati lõunanaabreid Pärnusse tulema ning talvemõnudest osa saama.

Lisaks sihtkohta tutvustavale turismiinfole olid Riias messipakkumistega esindatud spaahotellid Sõprus ja Viiking.

Positium LBS OÜ poolt läbi viidud uuringu põhjal olid 2009. aastal Pärnu linna külastatavatest välituristidest soomlaste (57% kogukülastustest) järel teisel kohal lätlased (22% kogukülastustest).

Lätlaste külastuse kõrghetk jäi augustisse, kui Pärnut külastas ligikaudu 15 000 lõunanaabrit. Maakonnas olid lõunanaabrid külastatavuse poolest aga esimesel kohal (42% kogukülastustest), neile järgnesid soomlased (21% kogukülastustest).

Sel nädalalõpul osalevad Pärnu linna ja maakonna esindajad koos ettevõtjate ja partnerorganisatsioonidega Tallinnas toimuval 20. rahvusvahelisel turismimessil Tourest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles