Õppurid saavad ettevõtete tööst aimu harjutusfirmas

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Saksa Tehnoloogiakoolis alustas tööd harjutusfirma, kus mängitakse virtuaalselt pärisettevõtet.
Pärnu Saksa Tehnoloogiakoolis alustas tööd harjutusfirma, kus mängitakse virtuaalselt pärisettevõtet. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Koolides majandusarvestust õppivad inimesed on raskes olukorras, sest ükski ettevõte neid praktikale ei soovi; et õpe siiski vaid teoreetiliseks ei jääks, loodi Eestis teiste riikide eeskujul harjutusfirma.
 

Pärnu Saksa Tehnoloogiakoolis alustas harjutusfirma tööd juba sügisel, otsest eeskuju ja abi saadi nii Saksamaalt kui Austriast, kus sellised firmad on õppeasutustes tavalised, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Nüüd tutvustas kool oma väga hästi käivitunud harjutusfirmat teiste kutseõppeasutuste esindajatele. Virtuaalses firmas ei harjutata üksnes majandusarvestust, vaid kõike alates ettevõtte loomise ideest, selle käivitamisest, personali palkamisest, pankadega suhtlemisest, materjali hankimisest ja kõigest muust.

Harjutusfirma pole mõeldud üksnes oma kooli õpilastele. Ka täiendõppe korras saab sedasama koolitust läbida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles