Ülejõe tuli “Meediamulli” finaalis kolmandaks

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Meediamulli” finaalis kolmanda koha saanud Ülejõe gümnaasiumi tehtud pressifoto.
“Meediamulli” finaalis kolmanda koha saanud Ülejõe gümnaasiumi tehtud pressifoto. Foto: Pressifoto

Reedel Viljandi maagümnaasiumi väikeses majas koolinoorte meediateemalise mälumängu „Meediamull 2011“ finaalis osales üheksa võistkonda Järva-, Viljandi- ja Pärnumaalt.

Tegemist oli järjekorras kuuenda mitme maakonna ühise “Meediamulli” teadmisteprooviga. Kõigil neil on osalenud Järva- ja Viljandimaa koolid, Pärnumaa on olnud esindatud viimases neljas finaalis.

Pärnu koolidest astusid võistlustulle Koidula, Sütevaka ja Ülejõe gümnaasiumi võistkond. Igasse tiimi kuulus kuus liiget, kaks esindajat igast gümnaasiumiastme klassist.

Ka þüriiliikmed olid kolmest maakonnast, Pärnumaad esindas vabakutseline ajakirjanik Grete Naaber.

Finaalis osalenud Koidula gümnasisti Egert Laanepere sõnutsi oli võistkondadele nagu “Meediamullis” kombeks antud kaks kodust ülesannet. Esiteks uudisklipp, mille aines pärit võistkonna kodupiirkonnast, ja teiseks pressifoto, mille puhul lubati kasutada fotolavastustki.

Videovoorus said Ülejõe ja Koidula uudisklipp madala hindesumma, pressifoto voorus pälvisid mõlemad koolid maksimumpunktid. Mõni lõppvõistluse tarvis valminud video on üleval internetis YouTube’i keskkonnas.

“Kiirküsimuste voorust saatis Paalalinna gümnaasiumi kohe suur edu, eriti hämmastav oli nende edumaa aga pildivoorus, kus iga pilti hakati paljastama tükk tüki haaval: seal suutsid paalakad õige kiiresti ära arvata kõik piltidel olnud persoonid,” rääkis Laanepere.

Kogu mängu peavõidu viiski koju Paalalinna gümnaasiumi võistkond. Ülejõe gümnaasiumi meediatundjad (Otto Kirsi, Kristiina Aruste, Madis Viik, Tauri Roosipuu, Eliisa Sommer ja Jaanika Umalas) võistlesid end kolmandaks, Sütevaka tuli neljandaks ja Koidula kool lõpetas üheksa finalistiga lõppvõistluse kuuenda kohaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles