Pärnus tuleb avalik foorum tuuleenergiast

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulegeneraator
Tuulegeneraator Foto: Tairo Lutter

Kolmapäeval, 20. aprillil on Pärnus hotellis Strand avalik foorum “Liivi laht kui tuuleenergia ressurss”.

Foorumi eesmärk on kaasata osalisi tuuleenergeetika kasutamise planeerimisprotsessi. Tavaliselt osaleb üldsus tuuleparkide rajamises keskkonnamõjude hindamise programmi ja aruande avaliku arutelu kaudu, teatas Tallinna tehnikaülikooli pressiesindaja Krõõt Nõges.

Foorumi ja uuringute ajal saavad huvipooled avaldada oma arvamust juba enne konkreetsete tuuleparkide ehitamist.
 
Foorumil tutvustatakse uudset lähenemist, kus teaduspõhiselt kaardistatakse tuuleparkide rajamiseks sobivad piirkonnad kogu Liivi lahe ulatuses.

Sobivuse kriteeriumid on kohalike inimeste arvamus, tuuleenergia potentsiaal, jäätingimused, hüljeste elupaigad ja lindude rändeteed.
 
Liivi lahele planeeritavatest tuuleparkidest annab foorumil ülevaate Eero Saava Eesti Energiast.

Kalev Kallemets MTÜst Eesti Tuumajaam toob välja tuumajaama eelised võrreldes tuuleenergeetikaga.

Samuti esineb Saare maavanem Toomas Kasemaa ettekandega “Tuuleenergia perspektiivid maakonna seisukohalt”, Eha Paas MTÜst Pärnumaa Kodukant räägib temal “Tuuleenergia kasutamine ja inimesed” ja Ain Kull Tartu ülikoolist  „Tuuleenergeetika arengut mõjutavatest teguritest“.

Teadlaste ettekujutuse tuule ja jäätingimustest Liivi lahel esitab Urmas Raudsepp TTÜ meresüsteemide instituudist. Andres Kuresoo Eesti maaülikoolist räägib lindudest ja Ivar Jüssi Eestimaa looduse fondist hüljestest Liivi lahes.
 
Foorum toimub Eesti-Läti programmi finantseeritud projekti “Liivi laht kui tuuleenergia ressurss” raames. Projekt käivitus eelmise aasta lõpus ja seda juhib Tallinna tehnikaülikooli meresüsteemide instituut.
 
Rohkem infot Eesti-Läti programmi projekti “Liivi laht kui tuuleenergia ressurss” kohta saab SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles