Algas aasta suurpere konkurss

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

15. maini saab Eesti lasterikaste perede liidule (ELPL) esitada kandidaate aasta suurpere konkursile.

Eesti lasterikaste perede liidu ja Bigbank ASi välja antava aasta suurpere aunimetuse kandidaadina võib üles seada ühtse, tööka ja eeskujuliku Eesti pere, kus kasvab vähemalt neli last. Ettepanekuid aasta suurpere aunimetuse andmiseks võivad teha kõik pereliikmed, tuttavad, asutused, ettevõtted.

Kandidaadi esitamiseks aasta suurpere konkursile tuleb saata kirjalik taotlus lähimale Eesti lasterikaste perede liidu maakondlikule keskusele posti või e-posti teel. Avalduse vorm asub aadressil www.bigbank.ee/suurperepaev.

Ettepanek peab sisaldama kandidaadina üles seatava perekonna nime ja koosseisu, elukoha, vanemate töökoha ja ametid ning vabas vormis kirjelduse ja põhjenduse. Samuti tuleb lisada taotluse esitaja nimi ja kontaktandmed.

ELPLi maakonnakeskused valivad esitatute seast ühe või kaks kandidaati, kes pääsevad lõppvooru. Aasta suurpere aunimetuse saaja väljaselgitamiseks lõppvoorus moodustatakse komisjon, kuhu kuuluvad Eesti lasterikaste perede liidu kolm juhatuse liiget, patroon Elle Kull ja Bigbanki juhatuse liige Kaido Saar.

ELPLi juhatuse esimehe Kalmer Hüti sõnul arvestatakse aunimetuse kandidaatide hindamisel perekonna terviklikkust, pereliikmete tegemisi ja teeneid. “Julgustan kõiki inimesi märkama ja meile teadma andma nendest Eestimaa suurperedest, kes seda tiitlit väärivad ja keda saaks meie ühiskonnale eeskujuks tuua. Kindlasti on neid peresid palju, aidake nad üles leida,” lisas Hütt.

Aasta suurpere kuulutatakse välja ja aunimetus antakse üle 21. mail korraldataval suurperepäeval, mis toimub Tallinna loomaaias. Aunimetuse saanud perekonnale antakse tänukiri ja 1000 eurot.

Möödunud aastal pälvis esimest korda välja antud aasta suurpere aunimetuse perekond Pall Raplamaalt.

Eestis tänavu juba seitsmendat korda toimuv suurperede perepäev ja teist korda välja kuulutatav aasta suurpere konkurss toimuvad ka Lätis ja Leedus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles