Maanteeamet kuulutas välja Pärnu ümbersõidu uue ehitushanke

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitajate tee.
Ehitajate tee. Foto: Ants Liigus

Täna kuulutas maanteeamet välja Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee ja läänepoolse ühendustee uue ehitushanke, mille tulemusena ehitatakse valmis pooleli jäetud teelõigud. Hanke sujumise korral on lepinguni võimalik jõuda hiljemalt tänavu augustis ja ehituse valmimisaeg on 2012. aasta suvi.

Vastavalt kavandatavale lepingule on hanke käigus selguva lepingupartneri ülesanne nii Ehitajate teel kui läänepoolsel ühendusteel pooleliolevate ehitustööde jätkamine, teatas maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu.

Muuhulgas ehitatakse lõpuni Tallinna maantee 0,5 kilomeetri ja Ehitajate tee 5,6 kilomeetri pikkune neljarajaline eraldusribaga teelõik, 2,9 kilomeetrit kogujateid, 9 kilomeetrit jalg- ja jalgrattateid, 5 jalg- ja jalgrattatunnelit, 2,5 kilomeetrit müratõkkeid ning kommunikatsioonid.

Läänepoolsel ühendusteel viiakse lõpuni ehitustööd Tallinna maantee ja Lihula maantee vahelisel 2,8 kilomeetri pikkusel kaherajalisel teelõigul ja Lihula maantee 0,9 kilomeetri pikkusel neljarajalisel eraldusribaga teelõigul.

Samuti valmib siin üks kilomeeter ristuvaid teid koos ringristmikega, kaks jalg- ja jalgrattatunnelit, kommunikatsioonid ning uus 70 meetri pikkune sild üle Sauga jõe. Lisaks ehitatakse sellele teelõigule 0,2 kilomeetri ulatuses müratõkkeid ning 4,2 kilomeetrit jalg- ja jalgrattateid.

Eelmine maanteeameti lepingupartner, Läti firma SIA Bindersi ja Eesti firma AS Koger&Partnerite moodustatud konsortsium, teatas veebruari keskel Ehitajate tee ja läänepoolse ühendustee ehituslepingute ühepoolsest lõpetamisest, süüdistades maanteeametit lepingute rikkumises.

Maanteeamet teatas vastuskirjas, et ei ole lepingut rikkunud, ja nõudis ehitustegevuse jätkamist.

Kuna ehitajad seda ei teinud, saatis maanteeamet 16. märtsil SIA Bindersi ja AS Koger&Partnerite esindajatele avalduse ehituslepingute lõpetamise kohta. Kohe viidi läbi kolm lihthanget, tagamaks kuni ehitustööde jätkumiseni hädavalike avarii- ja hooldetööde teostamine.

Vastavalt eelmisele lepingule pidi Ehitajate tee valmima tänavu sügisel ning läänepoolse ümbersõidu valmimise tähtaeg oli möödunud aasta 15. oktoobril.

Ehitajate tee ja läänepoolse ühendustee ehitus on osa Pärnu ümbersõidu koondprojektist, mille peamine eesmärk on parandada liiklustingimusi ja -ohutust ning teekeskkonda, arendada üleeuroopalise transpordivõrgustiku TEN-T ühendusi ja viia Pärnu ümbersõit vastavusse kehtivate standarditega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles