Riigikaitsekursuse läbinud noori tunnustati Tori mälestuskirikus

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjameeste mälestuskirik Toris.
Sõjameeste mälestuskirik Toris. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF


Kahe Pärnu gümnaasiumi riigikaitsekursuse lõpetanud said tunnistuse kätte Toris Eesti sõjameeste mälestuskirikus.

Traditsioon, et riigikaitsekursuse lõpetanutele antakse vastav rinnamärk ja tunnistus kätte Eesti sõjameeste mälestuskirikus, on pärit veel sellest ajast, kui Pärnus tegutses jalaväepataljon ja pataljoni ohvitserid koolides riigikaitseõpetust õpetasid, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Nüüd on pataljoni asemel Lääne kaitseringkond ja õpetamine käib edasi. Tori kirikus said tunnistuse ja rinnamärgi Pärnu Ülejõe gümnaasiumi ja Sütevaka humanitaargümnaasiumi lapsed. Parimad lõpetajad olid Ülejõe koolist.

Ülejäänud Pärnu linna ja maakonna gümnaasiumides ja keskkoolides korraldab riigikaitseõpetust Kaitseliidu Pärnumaa malev. Eri põhjustel seda õpet kahes koolis sel õppeaastal polnud.

Lõppeval õppeaastal sai riigikaitseõpetust kaitseministeeriumi andmeil ligikaudu 2800 õppurit 114 gümnaasiumis ja 12 kutsekoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles