Fotod: vabatahtlikud otsivad Johannest jõe äärest ja muuli ümbrusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vabatahtlikud jätkasid täna hommikul kella poole kümne paiku 29. oktoobri varahommikul kadunuks jäänud 19aastase Johannese otsinguid.

Pärnu politseijaoskonna piirkonnavanem Karin Uibo sõnul alustasid vabatahtlikud täna kella 9.30 ajal otsinguid. Päeva jooksul vaadati üle jõeäärne ala, muuli ümbrus ja Vallikäär. Jõel oli ka piirivalve väike kaater, mis kontrollis samuti Pärnu jõeäärseid alasid.

Kella 14 paiku kontrolliti Pärnus veel üle Liiva tänav ja selle ümbrus ning kesklinn. Drooniga kontrolliti Sauga piirkonda ning see lõpetati ühes pimeda aja saabumisega.

Endiselt kogub politsei juurde turvakaamerate salvestisi nii eraisikutelt kui ka asutustelt.

Kui lähipäevil otsingud tulemust ei anna, siis aktiivsed otsingud lõpetatakse, kuid passiivsed otsingud jätkuvad, mis tähendab, et kui tuleb juurde uut teavet mida kontrollida, siis kindlasti teeme seda. Jätkame teabe kogumist eesmärgiga leida veel täiendavaid tunnistajaid, kes võisid näha Johannese liikumisi. Töö Johannese leidmiseks käib igal juhul edasi.

Hommikul kogunes kogunes Pärnu politseimajja instruktaaži saama kuus vabatahtlikku, neist üks on pidanud praeguseks ära minema. Eile hommikul alustas otsinguid üheksa vabatahtlikku.

Kaks naist liikusid täna ennelõunal Tervise sanatooriumi juures piki merekallast kõrkjates. "Kuna praegu pole ühtegi juhtlõnga, on kõik võimalik," põhjendas üks otsijatest kohavalikut.

Kümmekond minutit hiljem liikus kolm otsijat mööda Seedri tänavat. "Ei oskagi midagi kosta ..." sõnas Uno Ilves, Operatiivse Otsingugrupi (OPEROG) Lõuna piirkonna üks juhte. "Kaamerapildi järgi tiirutas ta (29. oktoobri varahommikul, L. H.) klubi ümbruses. Sealtpoolt oleme juba otsinud, nüüd otsime siitpoolt."

Johannes oli öösel vastu pühapäeva Hommiku tänava Vaarika ööklubis. Samal ajal klubis olnud isik kinnitas Pärnu Postimehele, et Johannes oli peol sõpradega.

Kaamera salvestiselt on näha, kuidas 19aastane Johannes sammub pühapäeva varahommikul kell 3.35 Pärnus Vaarika ööklubi trepist alla. Seejärel väljub jopeta noormees klubist ja liigub Bermuda kolmnurgana tuntud Rüütli ja Hommiku tänava ristmiku suunas.

Siis kaob Johannes turvakaamera vaateväljast. Ehkki Pärnu südalinnas on mõnigi kaamera, pole kadunud noormeest rohkem ühelgi salvestisel.

Johannes on umbes 170 sentimeetrit pikk, tumepruunide lühikeste juuste ja keskmise kehaehitusega. Seljas võib tal olla valgete triipudega must kampsun, jalas heledad teksapüksid ja tumepunased tennised.

Kõigil, kes on Johannest pärast 29. oktoobrit näinud või kellel on muud infot tema liikumise või asukoha kohta, palutakse sellest teada anda hädaabinumbril 112.

Vaadake kokkuvõtet eilsest otsingupäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles