Politseiametniku peale valekaebuse esitanud sintlane mõisteti süüdi

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus.
Pärnu maakohus. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärnu maakohus mõistis täna 71aastase Nikolai süüdi selle eest, et oli teadvalt esitanud valekaebuse kuriteo toimepanija kohta, ja määras talle karistuseks rahalise karistuse summas 350 eurot.

Kohus määras, et rahaline karistus tuleb tasuda kümne kuu jooksul kohtuotsuse jõustumisest.

Nikolaid süüdistati selles, et tema esitas mullu 6. oktoobril Lääne ringkonnaprokuratuurile teadlikult valekaebuse kuriteo toimepanija kohta. Mees väitis esitatud kuriteoteates, et naispolitseinik oli sama aasta 27. septembril Sindis menetlustoimingu käigus tekitanud temale füüsilist valu, tõugates teda mitu korda.

Kaebuse esitaja soovis politseiniku karistamist karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist, kuna korrakaitsja ei käitunud politseiametnikuna lugupidavalt vanema inimese suhtes. Naispolitseinik tegelikult ei tõuganud Nikolaid Sindi linnas kinnistu läbiotsimise käigus.

Mehelt mõisteti välja sundraha ja kaitsja tasu kogusummas 1305,79 eurot.

Kohtuotsus jõustunud ei ole. Süüdistatav ja kaitsja kasutasid oma edasikaebeõigust ja esitasid pärast lahendi kuulutamist kohtule apellatsiooniteate.

Kohus lahendas kriminaalasja üldmenetluse korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles