Veepatrullalused kolisid talvekorterist veele

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile lasti politsei- ja piirivalveameti neli mootorpaati Pärnu Kesklinna kailt vette.
Eile lasti politsei- ja piirivalveameti neli mootorpaati Pärnu Kesklinna kailt vette. Foto: Liis Rotar

Pärnu vetel navigatsioonihooaega alustanud politsei- ja piirivalveameti veepatrullide esimesed reidid näitasid, et kohalikud kalurid ning ülejäänud vee peal liiklejad peavad nõuetest kinni, ja see on igati hea algus algavale hooajale.

Neli Lääne prefektuuri talvepausilt tulnud mootorpaati lasti eile Pärnus vette, neist üks jääb teenistusse Pärnus, teised lähevad Hiiu- ja Saaremaale ning Ruhnu.

Lääne prefektuuri piirivalvebüroo juht Margus Toomsalu ütles, et seoses politsei ja piirivalve ühinemisega liideti alanud navigatsioonihooajaks kahe ameti seni eraldi täidetud ülesanded veekogudel.

Varem korraldas politsei veepatrullide tööd korrakaitsebüroo, nüüd koordineerib ühtset veealast tegevust piirivalvebüroo.

Piirivalvebüroo juht kinnitas, et seni tegutsenud Pärnu veepolitsei ei kao, vaid toimetab veeliikluses edasi teisegi Pärnu kordoni kaatriga.

Veepolitsei igapäevatöö hulka kuulub väikelaeva juhtide ja suuremate aluste kontrollimine, veeürituste turvamine ja üldise mereturvalisuse tagamine. Vajadusel abistatakse mootoririkke tõttu hätta jäänud veesõidukeid.

Toomsalu sõnutsi teevad Pärnumaal enim muret uljad suvitajad, kes alkoholijoobes lähevad merele või jõele sõitma, supelrandades kihutavad skuutrid ja turvavarustuse puudulik kasutamine.

“Ujumistsoonis mootorsõidukitega kihutamine on olnud probleemiks Valgerannas ja Häädemeeste kandi randades. Jõel ja lahe suudmes ohustavad kiiresti sõitvad veesõidukid kanuu- ja süstasõitjaid ning jahtklubis seisvaid aluseid,” ütles Toomsalu. Lisades, et kindlasti teeb veepatrull algaval hooajal reide veesõidukitele, et kontrollida nende turvavarustuse olemasolu ja kasutamist.

“Panen merele minejatele südamele, et nad igal juhul päästevesti kasutaksid. Mullu oli Lääne regioonis merel kaheksa uppumissurma ning ükski hukkunutest päästevesti ei kandnud,” sõnas Toomsalu.

Lääne prefektuuril on Pärnu piirkonnas kasutada kaks alust, need patrullivad Pärnu, Sauga ja Reiu jõel ning Pärnu lahel.

Teised prefektuuri ujuvalused asuvad Saare, Lääne ja Hiiu maakonnas. Saaremaal on peale mootorpaatide Lääne regiooni suurim alus piirivalvelaev Valve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles