Ajujahi võidu nimel jätkab kaks Pärnumaa meeskonda

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
InLimiti  meeskond.
InLimiti meeskond. Foto: Olav Karulin

Äriideede konkursil Ajujaht pääses saja parima seast järgmisesse vooru võistlema kaks Pärnumaalt pärit äriideed.

Žürii valis 30 parima sekka Pärnumaa meeskond InLimit idee, milleks on äpp, mille abil saab premeerida liikluskuulekaid autojuhte. Kui autojuht sõidab näiteks Pärnust Tallinna lubatud kiirusega, siis teenib juht selle eest tasuta parkimisminuteid Tallinnas.

Järgmise vooru pääses ka Ridline’i meeskond. Ridline on platvorm sündmuste edukaks korraldamiseks, informeerides meeskonda tehnilistest näitajatest: millal ja kus peavad laval asuma kõlarid, monitorid, pillimehed ja mikrofonid ning kuidas kõik osapooled omavahel seotud on.

Edasipääsenud ideedest pärineb üheksa info- ja kommunikatsioonitehnoloogia, seitse tööstuse ja disaini, neli sotsiaalse ettevõtluse, kuus energeetika ja keskkonna, kaks loomemajanduse, üks tervise ja biomeditsiini ning üks turismi ja teenusmajanduse valdkonnast.

30 parima äriidee seas on veel kolmteist edasipääsejat Tartumaalt, üheksa Tallinnast ja viis Harjumaalt. Jõgevamaalt pääses edasi üks idee.

Ajujahi ellukutsuja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juhatuse esimehe Alo Ivaski sõnutsi on konkursile esitatud ideede tase muutunud aasta-aastalt aina paremaks. 

„Järgmisesse vooru pääsenud ideed on küpsed ja paljud neist juba kasutusvalmis tooted ning teenused,“ lausus Ivask. „Hea meel selle üle, et mitmed möödunud aastal osalenud meeskonnad otsustasid oma ideega osaleda ka sel aastal ning mitu neist pääses kolmekümne parema sekka.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles