Pildid: Pärnus saab puu otsast lemmiklooma noppida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti veterinaarmeditsiini üliõpilaste seltsi eestvedamisel püstitati kuude Eesti linna koduta loomade piltidega kuusepuud, et varjupaikade asukaile pühadeks kodu leida. Loomadele pühendatud puu leiab Pärnust Martensi väljakult.

Esimeseks advendiks pandi heategevuslikud kuused üles nii Pärnu, Tartu, Tallinna, Rakvere, Viljandi kui Võru keskustesse.

"Projekti eesmärk on kummutada väärarusaamu seoses varjupaikadega. On väga oluline, et inimesed näeksid, kui palju häid ja armsaid loomi varjupaikades kodu ootab," rääkis projekti eestvedaja, veterinaarmeditsiini üliõpilane Egeli Kirk. "Loodan, et meie projekt julgustab inimesi koduta loomade varjupaiku külastama, sest endale õige looma leiab ikkagi kohapeal ja loomadega lähemalt tutvudes."

Varjupaikate MTÜ sõnutsi ripuvad puudel pildid loomadest, kes õnnetu juhuse tõttu varjupaika sattunud. Kokku leiab linnadest ligikaudu 140 pilti, millel nii kassid, koerad, küülikud kui ka tuhkur. Iga pildi taga on kirjas looma andmed, iseloomustus ja meeldetuletus, et tegemist on elusolendiga, keda kinkides läheb uuele omanikule vastutuski looma eest.

Heategevuspuud jäävad linnadesse jõulupühade lõpuni.

Jõulupuude asukohad:

Tallinn – Politseipargi suur savipott

Tartu – raekoja plats

Pärnu – Martensi väljak

Viljandi – pärimusmuusika ait

Rakvere – linnavalitsuseesine

Võru – Kesklinna park

Andmed: Varjupaikade MTÜ

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles