Vähi esmajuhtude arv maakonnas vähenes

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähi varases staadiumis avastamiseks peaks regulaarselt kontrollis käima, selleks on Eestis olemas ka mobiilsed diagnoosikabinetid.
Vähi varases staadiumis avastamiseks peaks regulaarselt kontrollis käima, selleks on Eestis olemas ka mobiilsed diagnoosikabinetid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tervise arengu instituudi (TAI) äsja avaldatud statistikast selgub, et võrreldes eelneva aastaga vähenes 2015. aastal Pärnumaal diagnoositud vähi esmajuhtude arv 21 võrra.

2015. aastal diagnoositi Pärnumaal 650 pahaloomuliste kasvajate esmajuhtu: neist 313 meestel ja 337 naistel. Enim esines naha mittemelanoomi (133 juhtu), eesnäärme- (106) ja kopsuvähki 59.

Meestel esines maakonnas sagedamini eesnäärmevähki (106 haigusjuhtu), naistel naha mittemelanoomi (92). Rohkem avastati veel käärsoole- ja kopsuvähki, meestelgi naha- ja naistel rinnavähki ja leukeemiat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles