Rahuvalvaja tervitus: Pidage uusaastalubadustest ikka kinni

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlastest rahuvalvajad Liibanonis tähistavad pühi koos põhjanaabritega, igapäevane rutiin ja patrullid peavad sellest hoolimata jätkuma. Martin Küla on pildil vasakul.
Eestlastest rahuvalvajad Liibanonis tähistavad pühi koos põhjanaabritega, igapäevane rutiin ja patrullid peavad sellest hoolimata jätkuma. Martin Küla on pildil vasakul. Foto: Aivo Vahemets

Kilingi-Nõmme mees Martin Küla (26) võtab aasta vastu Liibanoni-Iisraeli piiril ÜRO rahuvalvemissioonil. Kodukandi rahvale soovib ta meeldejäävat pidu ja et antud uusaastalubadustest kinni peetaks.

Soomlaste ja iirlastega ühes baasis elades Küla sõnutsi erilist aastavahetuse tunnet ei ole. Kuid nii kohalikud kui ka soomlased tähistasid jõule korralikult: eestlased lõid põhjanaabritega kahasse koguni bändi ja käisid ümbritsevades külades esinemas.

Küla tähistab jõule ja aastavahetust sel aastal esimest korda kodust ja lähedastest nii kaugel. Sellega, et varem või hiljem niimoodi juhtub, arvestas ta siiski juba Scoutspataljoni liikmeks astudes. “Eks ma teadnud, millesse end mässin, töö iseloom on ju selline. Kodus puhateski olen vaid telefonikõne kaugusel, et tagasi Paldiskisse minna ja vorm selga tõmmata,” räägib Küla.

Poolteist aastat tagasi elukutselise sõduri ameti kasuks otsustades ei osanud Küla arvata, et välislähetusse nii kiiresti läheb. Võimaluse avanedes kahtlusi siiski ei tekkinud: “Scout'ile on ju tähtis kuskil kaugemal ära käia. Välismissioon laiendab silmaringi ja annab omajagu kogemusi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles