Lapse sünnitoetus on uuest aastast 500 eurot

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beebi. Foto on illustreeriv.
Beebi. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavu 1. jaanuarist hakkas Pärnu linnas kehtima sünnitoetuse kord, millega lapsevanemale makstakse 500 eurot.

"Sünnitoetuse suurus Pärnu linnas on 500 eurot ja seda makstakse ühele lapsevanemale kolmes osas: 300 eurot pärast lapse sündi, 100 eurot lapse aastaseks ja 100 eurot tema kaheaastaseks saamisel," annab Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Gerli Kõiv teada. Toetuse esimese osa saamiseks peab lapse seaduslik esindaja linnavalitsusele taotluse esitama. Teise ja kolmanda osa saamiseks lisataotlust esitada ei tule.

Toetust taotlev vanem peab olema Pärnu linna elanik lapse sünniaasta 1. jaanuari seisuga ja laps Pärnu linna elanik sünnist alates. Teist ja kolmandat osa makstakse tingimusel, et laps ja toetust taotlev vanem on Pärnu elanikud vastavalt lapse aastaseks ja kaheseks saamise aasta 1. jaanuari seisuga.

Laps peab elama toetuse taotlejaga samal aadressil, välja arvatud juhul, kui toetust taotleb hoolduspere vanem. Sünnitoetust on õigus saada samuti lapsendajal, eestkostjal või hoolduspere vanemal, kui varem ei ole sama lapse kohta sünnitoetust makstud. Hoolduspere vanem ei pea olema Pärnu elanik, kui lapse rahvastikuregistri järgne elukoht on Pärnu linn.

Esimene osa kantakse taotluses näidatud pangakontole kümne tööpäeva jooksul avalduse esitamisest. 2017. aastal ja varem sündinud laste puhul makstakse sünnitoetust enne ühinemist kehtinud korra alusel.

Sünnitoetuse info ja taotlusvormi leiab Pärnu linna kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles