Tartu maksab 69 000 eurot paremate lennuaegade eest

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu lennujaam.
Tartu lennujaam. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu linn maksab Finnairile 69 000 eurot, et muuta Tartust Helsingisse ja tagasi lendava lennuki väljumisajad jätkulendudeks sobivamaks.

Praegu sõidab Finnairi lennuk Tartu ja Helsingi vahel kõigil nädalapäevadel, väljumisajad on tartlastele ebamugavad ja sõltuvad päevast. Kui teisipäeviti, neljapäeviti ja laupäeviti toimuvate keskpäevaste lendudega veel kuhugi jõuab, siis ülejäänud päevadel on kas kell 22.45 või 23.05 Vantaa lennuväljale sõitjaid vähe.

69 000 euro eest muudab Finnair lennugraafikut nii, et 28. aprillist järgmise aasta märtsini väljub lennuk Tartust kell 5.35 ja alustab Helsingist tagasiteed viis minutit pärast südaööd. Lennuk ei välju Tartust Helsingisse pühapäeva hommikul ja Helsingist Tartusse laupäeva ööl vastu pühapäeva.

Tartu linn on valmis kuni 200 000 euroga toetama Helsingi, Stockholmi, Riia või Kopenhaageni lende. Linnapea Urmas Klaasi sõnutsi on ta peale Finnairi suhelnud Air Balticu ja Nordicaga, kuid otsused ei sünni üleöö.

Pärnu uus lennujaam peaks tööd alustama 2019. aasta novembris. Riik investeerib lennujaama rekonstrueerimiseks 20 miljonit eurot ja doteerib seda igal aastal ligi 400 000 euroga. Pärnu linnavolikogu on otsustanud, et toetab lennujaama aastatel 2020–2022 kuni 400 000 euroga aastas, täpne rahasumma otsustatakse iga aasta eelarvet kinnitades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles