Pärnu haiglas on alanud aastal avastatud kaks gripijuhtu

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Haigla
Pärnu Haigla Foto: Mailiis Ollino

1. jaanuarist tänaseni on Pärnu haiglas 59 analüüsi seast tuvastatud ühel juhul A-gripp ja ühel B-gripp.

"Muid hingamisteede viiruseid on 45 analüüsi seast avastatud 21 inimesel," ütles Pärnu haigla pressiesindaja Eda Amur.

Terviseameti teatel pöördus aasta esimesel nädalal ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu Eestis arsti poole 2919 inimest, neist ligikaudu 42 protsenti olid lapsed. Haigestunute üldarv on püsinud viimastel nädalatel stabiilsena, kuid haigestunute hulgas on hakanud kasvama grippi haigestunute osa.

Kõikidest hingamisteede viirusnakkuste tõttu laborisse saadetud positiivse kinnituse saanud proovidest moodustasid gripiviirused terviseameti andmetel 40 protsenti.

"Vaatamata gripiviiruste hulga kasvule saab grippi haigestumise intensiivsust endiselt hinnata madalaks ja gripilevikut piiratuks," selgub terviseameti ülevaatest. "Haigestumiste üldarv püsib jätkuvalt madalal tasemel, mis suure tõenäosusega on tingitud pühadest ja koolivaheajast."

Kuna grippi ja ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumise oht pidevalt kasvab, juhib terviseamet elanike tähelepanu asjaolule, et sageli põetakse gripp läbi kergelt, väikese palaviku ja märkimisväärsete sümptomiteta. Püstijalu grippi põdev inimene võib aga levitada viirust riskirühmadele, kellele grippi haigestumine võib kujuneda eluohtlikuks.

Seepärast soovitatakse gripileviku hooajal gripilaadsete nähtude või isegi ainult mõne haigustunnuse nagu köha, kurguvalu või nohu korral mitte külastada haiglaravil lähedasi, peresid, kus kasvavad väikesed lapsed või kroonilisi haigusi põdevaid ja vanemaealisid inimesi.

Isegi kergete haigustunnuste ilmnedes tuleks vältida rahvarohkeid kohti ja hoida tervetega vähemalt meetrist distantsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles