Manija elanikke aitab hõljuk

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile hommikul ei saanud reisiparvlaev Kihnu Virve tugeva tuule tõttu sõita, siis tõi hõljuk Manijalt mandrile inimese, kellel oli vaja tingimata üle tulla.
Eile hommikul ei saanud reisiparvlaev Kihnu Virve tugeva tuule tõttu sõita, siis tõi hõljuk Manijalt mandrile inimese, kellel oli vaja tingimata üle tulla. Foto: Urmas Luik

Tugev tuul on taas kauem kui ööpäevaks lõiganud 12 kilomeetri pikkuse ühenduse Kihnu ja mandri vahel, kuid Manija elanikud päästab tormivangist hõljuk.

“Hõljukita ei oleks meil varianti,” ütles Riida talu perenaine Ülle Tamm. “Õiget jääd pole veel tekkinud ja vahepealne oli tuuleauke täis. Nüüd on jääsupp ja tuul on mõlemal pool kaldad lahti lükanud.”

Manija ja Munalaiu sadama vahet on veidi alla kilomeetri ning väikesaare elanikud jälgivad hoolega ilma­ennustusi ja sõidavad vajaduse korral mandrile päev-paar enne, kui ilm ära keerab.

Munalaiu sadama töötaja Kairi Leerimaa jutu järgi pole tema sellist tormi ja tuisumöllu varem kogenudki nagu üleeile.

Eile hommikul ei saanud tugeva tuule tõttu reisiparvlaev Kihnu Virve kodusadamast välja.

Hõljuk tõi Manijalt mandrile inimese, kellel oli vaja tingimata üle tulla. Teisipäevane manijalaste poering nagu eeldatavasti ka tänane toimub graafiku järgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles