Pärnu vapimärgi pälvib kolm aktiivset inimest

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linna vapimärk.
Pärnu linna vapimärk. Foto: Pärnu linnavalitsus

Pärnu linnavolikogu otsustas Eesti juubeliaastal vapimärgiga tunnustada Albert Andersoni, Vahur Roosaart ja Raimo Vahterat, kellele antakse 99., 100. ja 101. vapimärk.

Hõbedast märk, millel on emailitud Pärnu vapp, antakse inimestele, kelle aastatepikkune tegevus on positiivselt mõjutanud Pärnu arengut ja mainet. Esimeste vapimärkidega tunnustati 1993. aastal vabadussõja veterane, pärast seda on neid igal aastal välja antud kaks kuni kuus.

Albert Anderson.
Albert Anderson. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Andersoni otsustati vapimärgiga tunnustada pikaajalise ja pühendunud tegevuse eest tervislike eluviiside õpetamisel ja propageerimisel. Koos abikaasa Vilmaga on ta aastaid juhendanud tervisevõimlemise rühmi, õpetades Hiina qigong`i ja tervisekõndi. Nende rühmad on eakate seas väga populaarsed.

Roosaar on andnud märkimisväärse panuse Pärnu ettevõtluskeskkonna arendamisel ja töökohtade loomisel.

Vahur Roosaar.
Vahur Roosaar. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Alustades 13 aastat tagasi Wendre juhtimist, on ta ettevõttest koos omaniku Peter Hundi ja Wendre teiste töötajatega teinud Euroopa ühe suurema kodutekstiili tootja. Firma on toetanud vastsündinuid ja koondanud Pärnusse üha rohkem tootmist.

Raimo Vahtera.
Raimo Vahtera. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kui pikaajaline Vaasa Pärnu seltsi esimees Vahtera Vaasa või Pärnu linnapea kabinetti astub, siis teda kuulatakse. Aastate jooksul on ta paljudele seltsidele, koolidele, turismiettevõtetele, kogudustele ja muudele partneritele toetudes aidanud Estonia laevahuku, metanoolitragöödia ja üleujutuse tõttu pärnakatest kannatanuid. Vahtera on ühtlasi hea fotograaf ja maalija, märgates detaile, mis enamikule varjatuks jäävad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles