Linnalehmade projekt maksab 1,14 miljonit eurot

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

LIFE+ projektide valikukomisjon kiitis heaks projekti “Linnalehmad”, mis taastab ja tutvustab Pärnu looduskaitseala rannaniidu loodusväärtusi.

Projekti kogumaksumus on 1,14 miljonit eurot. Pärnu linn panustab viie aasta jooksul ettevõtmisse ligemale 64 000 eurot.

“Linnalehmade” eesmärk on taastada ligi 250 hektarit Pärnu roostunud rannaniite ja rannikulõukaid, rajada hooldamiseks vajalik taristu (aiad ja loomade varjualused), luua kaitseala külastuse võimalused ning korraldada üritusi rannaniidu naabruses elavatele inimestele ja Pärnu külalistele, teatas keskkonnaameti pressiesindaja Aet Truu.

Mahukas taastamisprojekt algab järgmisel aastal ja vältab viis aastat, kuid tänavu on plaanis jätkata eelmisel aastal alustatud karjatamist Pärnu rannaniidul.

LIFE+ Nature projekt “Linnalehmad” esitati Euroopa Komisjonile eelmise aasta septembris. Projekti partnerid on keskkonnaamet, Pärnu linnavalitsus ja Tartu ülikooli Pärnu kolledž. Vajaliku kaasfinantseeringu tagavad SA KIK, Pärnu linn ja TÜ Pärnu kolledž.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles