MTÜde eestvedajad pürivad paremaks juhiks

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanuari lõpus esimesel MTÜ juhtide koolitusel kõnelesid ajakirjanikud Kadrin Karner ja Birjo Must, et ajakirjanik ei ole luupainaja, vaid sõber. Koolituspäeva käigus külastati Pärnu Postimehe toimetust.
Jaanuari lõpus esimesel MTÜ juhtide koolitusel kõnelesid ajakirjanikud Kadrin Karner ja Birjo Must, et ajakirjanik ei ole luupainaja, vaid sõber. Koolituspäeva käigus külastati Pärnu Postimehe toimetust. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Õhinapõhiselt ja omaenese tarkusest mittetulundusühinguid vedavatele pärnumaalastele korraldab siinne maakondlik arendusorganisatsioon SAPA (SA Pärnumaa Arenduskeskus) sel aastal viis juhtimisoskusi parandavat koolitust.

“Üldjuhul on MTÜde juhid südamega asja juures, neil on tugev missioonitunne, nad on väga heade valdkondlike teadmistega, aga nad ei ole õppinud juhtimist nii, nagu ettevõtjad ja ettevõtete juhid ülikoolis ärijuhtimist õpivad,” rääkis koolitusprojekti eestvedaja, SAPA konsultant Daisi Sprenk.

Nii on kavas koolitused juriidikast, raamatupidamise korraldamisest, õigetest juhtimisvõtetest. Sprengi kirjelduse järgi saavad koolitustelt vastused nii need, kes muretsevad läbipõlemise pärast, kui need, kes murravad pead spetsiifiliste probleemide üle, näiteks kuidas aru saada, kas MTÜ on hankekohuslane.

Esimene koolitus – “Ajakirjanik – luupainaja või sõber ehk Kuidas panna meedia enda kasuks tööle” – on juba toimunud. Järgmine, juriidikat puudutav koolitus tuleb 22. veebruaril ja registreerumine sinna on avatud.

“Igaüks saab ise valida, mis koolitusel ta osaleda tahab ja mida talle MTÜ juhi töös vaja on,” kommenteeris Sprenk.

Koolitust rahastab osaliselt kodanikuühiskonna sihtkapital, kuid õppijatel tuleb tasuda ka omaosalus 18 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles