Minister Aab kehtestas Pärnumaal Rail Balticu maakonnaplaneeringu

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee. Foto on illustratiivne.
Raudtee. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigihalduse minister kehtestas nii Pärnu-, Harju- kui Raplamaa maakonnaplaneeringu, mille eesmärk oli leida sobivaim asukoht kavandatava Rail Balticu raudtee koridoridele.

"Tänasega on kehtestatud kõik kolm valitsuse algatatud maakonnaplaneeringut, millega kavandatakse mitu omavalitsusi läbivat Rail Balticu raudteeliini, ja töö selles suhtes võib jätkuda," ütles riigihalduse minister Jaak Aab. "Kui varem oli maakonnaplaneeringute kehtestamine maavalitsuste ülesanne, siis pärast nende sulgemist tuli see ülesanne rahandusministeeriumile."

Planeeringuprotsessi kaasati kõik omavalitsused ja elanikud, kelle kinnistuid teekoridor puudutab. Samuti kuulati ära eri arvamused, sealhulgas vabaühenduste omad, ja võimalusel neid arvestati.

Kokku toimus planeeringute koostamise ajal kolmes maakonnas 86 avalikku arutelu, millest võttis osa 4214 isikut.

Planeering on aluseks raudtee projekteerimisele. Raudteemaa ulatus ja Eesti Vabariigile omandatava maa täpne vajadus määratakse ehitusprojektiga. Planeeringu elluviimiseni saab teekoridori jäävaid maaüksusi edasi kasutada nende senise sihtotstarbe järgi ja maakasutust planeering kohe ei kitsenda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles