Lihula gümnaasium kinkis Eestile 100 lumememme

Kristina Kukk
, Lihula Teataja toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihula gümnaasiumi juures Eesti Vabariigi 100. aastapäeva auks 100 lumememme.
Lihula gümnaasiumi juures Eesti Vabariigi 100. aastapäeva auks 100 lumememme. Foto: Kristina Kukk

Lihula gümnaasiumi koolipere tähistas vastlapäeva spordivõistluste ja rahvatantsuga. Eesti Vabariigi 100. aastapäeva auks valmis 100 lumememme.

Idee tantsida tärkas Lihula gümnaasiumi tantsuõpetajal Pilvi Kasel juba ammu, kuid selle elluviimiseni jõuti alles tänavu.

"Meie soov oli teha üks lõbus liikumispäev," selgitas kehalise kasvatuse õpetaja Kristi Kangur.

Küsimusele, kui hea meelega võtsid idee vastu lapsed, selgitasid Kase ja Kangur, et motivatsiooni tõstmiseks lubati kõigile õpilastele osavõtu eest hinnet kehalises kasvatuses. "Liikumine muusika saatel on tegelikult riiklikus õppekavas sees, peale selle toimub meil jaanuaris traditsiooniline sisekergejõustikuvõistlus. Nii me siis ühendasime kogu tegevuse," täpsustas Kangur.

Võistlustulle astuti 30 meetri jooksus, hüppenööriga hüppamises, paigalt kaugushüppes ja topispalliviskes. Kohtunikud olid abituriendid.

Kell 11.30 said kõik õpilased kokku kooli parklas, kus hakati tantsima. Mõnus liikumispäev kulmineerus lumememmede ehitamisega.

Küsimusele, kas ürituse peakorraldajad jäid ise päevaga rahule, vastati kui ühest suust: "Loomulikult!"

Õpetaja Kase lisas, et oluline oli päeva nautida, rõõmustada ja seda oli noorte silmist näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles