Ertsmal langetab pea sidepidaja tütargi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ertsma külas meenutatakse relvastatud võitluse liidu (RVL) punkrilahingut ja selles hukkunuid, mälestuskivi juurde kogunetakse 27. veebruaril kell 11, sest just sel kuu­päeval 79 aastat tagasi siin traagilised sündmused hargnesidki. Arhiivifoto.
Ertsma külas meenutatakse relvastatud võitluse liidu (RVL) punkrilahingut ja selles hukkunuid, mälestuskivi juurde kogunetakse 27. veebruaril kell 11, sest just sel kuu­päeval 79 aastat tagasi siin traagilised sündmused hargnesidki. Arhiivifoto. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Ertsma külas meenutatakse relvastatud võitluse liidu (RVL) punkrilahingut ja selles hukkunuid, mälestuskivi juurde kogunetakse 27. veebruaril kell 11, sest just sel kuu­päeval 79 aastat tagasi siin traagilised sündmused hargnesidki.

RVLi staabi viimases lahingus langes seitse metsavenda ja ühe metsavenna naine väikese tütrega.

Meenutusminutid algavad kaitseliitlase Mehis Borni sõnavõtuga. Kõnelevad Põhja-Pärnumaa valla nimel Raul Peetson, endiste metsavendade liidu esindaja Heiki Magnus ja ajaloolane Martin Andreller. Minevikku meenutab Salme Ellermaa, kes tollal 16aastasena kaotas lahingus ema ja pisiõe ning haavatud isa kui RVLi staabi sidepidaja saadeti Venemaale vangilaagrisse.

RVL oli 1946. aasta kevadel Läänemaal loodud põrandaalune metsavendade organisatsioon vastupanuks Nõukogude okupatsioonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles